Плакат, научен собир-Струмица (1)

НУ Завод и Музеј Струмица организира научен собир во пресред на патрониот празник на градот Струмица со наслов: “Kултот за Св. Петнаесет тивериополски свештеномаченици во средновековната и во поновата епоха – историја, култура и традиција”.

Свеченото отварање ќе биде на 7 декември (петок), конференциска сала во хотел Сириус во 14:00 часот.